Kampanj på Elitfönster

elitfönster logga vit

Kampanj på Elitfönster — upp till 30% rabatt och ytterdörr på köpet. Vid köp av tio fönster eller fler med montering får du en värdecheck på 10 000kr på valfri Diplomatdörr.* Gäller hela sortimentet! Kontakta oss så kommer en av våra hantverkare hem till dig och hjälper dig att välja dina nya fönster.

Om Elitfönster

Det finns flera anledningar till att byta fönster. Och lika många anledningar till att välja Elitfönster. Elitfönster erbjuder en mängd olika produktserier och valmöjligheter för att kunna passa just ditt hus och dina förutsättningar.

Vi på Hantverkarhuset har jobbat i flera år med att sälja och montera fönster från Elitfönster. Vi har därför en unik kunskap och vet vad som är viktigt att tänka på när du skall byta fönster.

Boka din tid direkt online

Boka tid för hembesök eller tid i vår utställningFotögatan 10 med en av våra fönsterspecialister.
Hittar du ingen tid som passar? – Maila, eller ring oss direkt på 031-12 47 30.

Vill du hellre bli uppringd?

Bli uppringd

Varför välja elitfönster?

Vi är precis som Elitfönster övertygade om att de mest gedigna och vackra fönstren tillverkas i trä. De flesta av våra kunder föredrar värmen som en vacker insida av trä ger huset. Tillsammans med aluminium på utsidan ger det fönstret ett ökad väderskydd, längre livslängd och inbrottskydd.

Väderskyddet och underhållsfriheten som aluminium på utsidan ger fönstret är svårslaget och gör att Elitfönster kan ge 30 års rötskyddsgaranti på Elitfönster Original.

Det är en av anledningarna till att Elitfönster Original alu är vår storsäljare.

Väljer du istället Elitfönster Original trä gör du också ett bra val men tänk på att du alltid behöver se till att ytan på alla trädetaljer är hel och att den skyddar mot väta från att tränga in i träet.

Förutom den funktion och prestanda som Elitfönster är välkänt för är design och valmöjlighet de kanske viktigaste anledningarna till varför så många väljer Elitfönster.

Elitfönsters stilrena design och skandinaviska uttryck går att få i en mängd olika standardkulörer på utsida aluminium.

Dessutom finns helt och hållet anpassade fönsterserier som tex. Elitfönster Retro (klassiskt utförande) och Elifönster Vision (modernt utförande).

Och givetvis finns en mängd olika spröjs och glasalternativ för ytterligare personlig anpassning.

Elitfönster tillverkar sina fönster i Sverige. Det betyder att de utsätts för vårt klimat från löst virke till färdigt fönster. Och vi på Hantverkarhuset vet att Elitfönster verkligen håller vad de lovar eftersom vi varje år monterar tusentals Elitfönster.

Till skillnad från många andra fönstertillverkare impregneras Elitfönster med ett djup på minst fyra millimeter. Det gör skillnad. Impregneringen är fönstrets innersta skydd mot väta och är avgörande för att du ska kunna lita på att fönsterstommen inte rötskadas.

Efter impregneringen målas fönstren med ett av marknadens bästa målningssystem. Alla fönster får tre lager högvärdig tvåkomponents polyuretanfärg, två lager grundfärg och ett lager toppfärg.

Färgen är oerhört följsam, om oturen är framme och ett av dina fönster får en stöt så följer färgen med träet inåt istället för att spricka. Det betyder att fönstren klarar av stötar och annat som tidens tand kan bjuda på utan att blotta sprickor där väta kan tränga in.

U-värde är ett mått som mäter hur god isolerförmåga exempelvis ett fönster har. Elitfönster erbjuder fönster med så lågt U-värde som 0,8.

Dock är det inte alltid det lägsta U-värdet som är bäst för ditt hus. Det fönster som vi på Hantverkarhuset säljer mest av, Elitfönster Original, rekommenderar vi ett U-värde om 1,1.

Anledningen är den ökade kondensrisk på utsidan (visserligen ofarlig) som ett alltför lågt U-värde innebär.

Alla Elitfönsters fönster är utrustade med energiglas och en argon- eller kryptonfyllning mellan rutorna. Argon och krypton är gaser som leder värme sämre än luft och passar därmed utmärkt mellan glasen där man vill att så lite värme som möjligt försvinner. Det är bra för både naturen och din uppvärmningskostnad.

Det är till oss våra kunder kommer om de har haft inbrott. Därför vet vi att Elitfönster håller vad de lovar utifrån säkerhet och prestanda.

Redan från standardutförandet har alla fönster och fönsterdörrar från Elitfönster en hög säkerhetsnivå. Det gäller hela konstruktionen. Några detaljer vi kan räkna upp är säkerhetsbeslag, gångjärn med bakkantssäkring, säkerhetsfyllning i altandörrar och en säkerhetsinfästning som förhindrar att någon plockar ut glaset ur karmen.

Elitfönster fönster har minimal springbredd, eller med andra ord ett mycket litet avstånd mellan fönsterbåge och fönsterkarm i stängt läge. I överkant är springbredden en millimeter och på sidorna och i underkant är den 3,2 millimeter. Det gör fönstret tätare och ser bättre ut rent estetiskt.
Alla Elitfönster som vi säljer är idag utrustade med en QR-kod. På varje fönster byggt 2016 eller senare sitter QR-koden på ovansidan. Scanna den med din mobiltelefon så får du reda på precis vilka specifikationer ditt fönster har, exempelvis u-värde, ljudvärde, brandutförande, glasyta med mera.

På så sätt kan du enkelt ta reda på vilka mått som gäller om du någon gång vill komplettera med fler tillbehör.

Det blir även enklare för dig och för oss att beställa eventuella reservdelar eller hantera framtida garantiärenden.

För att läsa av koden skaffar du en QR-kodläsare till din mobiltelefon eller surfplatta. Det gör du genom att gå in på Apple Store eller Google Play och söka på QR. Du hittar då ett flertal QR-läsare och det spelar oftast inte någon roll vilken du väljer.

Elitfönster Original Alu

Elitfönster Original är förmodligen ett av Sveriges mest sålda fönster. Elitfönster Original Alu är försett med en utsida av aluminium vilket gör att fönstret är i princip underhållsfritt.

Elitfönster Retro

Elitfönster Retro är ett lättskött och välisolerande kvalitetsfönster med ett klassiskt utseende, 3-glas och invändiga detaljer i trä samt aluminiumklädd utsida.  Det är ett modernt fönster med alla kvaliteter som kännetecknar Elitfönster men med en design som påminner om hur det såg ut förr.

Elitfönster Original Trä

Elitfönster Original är förmodligen ett av Sveriges mest sålda fönster. Det är ett stilrent och välkonstruerat fönster som passar bra i alla sorters hus. Elitfönster Original finns både i Alu och Trä.

Störst på Elitfönster

Funderar du på att köpa Elitfönster? Vi är Göteborgs största fönsterbytare och återförsäljare av Elitfönster och finns sedan en tid tillbaka även i Jönköping. Vi har hela Elitfönsters utbud i vår utställning: Elit Original Aluminium, Elit Original Trä, Elitfönster Retro, MF Duo, Harmoni 2+1 och 3-glas, skjutdörrar och fler modeller. Alltid med bra priser.

Varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig förverkliga dina planer. Besök vår utställning Fotögatan 10 i Kungsstens industriområde för inspiration och rådgivning. Vi hjälper dig att hitta produkter som passar ditt hus och dina behov. Du kan även mejla eller ringa oss på 031-12 47 30 för mer information om våra erbjudanden!

Är du intresserad av att bara köpa fönster?

Har du redan en egen hantverkare, eller utför du arbetet helt på egen hand? Vi hjälper dig med rådgivning och offert vid köp av fönster, dörrar eller skjutpartier.  Skicka in dina underlag smidigt och enkelt – så hjälper vi dig inom kort!

  • Max filstorlek: 256 MB.

Tryggaste Montören

Se vart vi har genomfört projekt.

Störst på fönsterbyten

Vi har Sveriges bästa fönsterutställning.
Välkomna att boka ert besök.

Elitfönster

Vi hjälper dig med ditt fönsterbyte. Kontakta oss!