Hur anpassar jag nya fönster till min fastighet?

Val av nya fönster beror nästan alltid på vilken typ av fastighet våra kunder har. I genomsnitt byter den svenska småhusägaren fönster en gång under sin tid som fastighetsägare. Förutom livslängd och hållbarhet är det därför viktigt att fönstren passar huset.

Under perioden 1950 fram till 1970 upplevde Sverige en byggboom av småhus. Många av dessa hus behöver nu genomgå sitt första eller andra fönsterbyte. Dessa fastigheter brukar vi kalla moderna. Och det finns en rad olika alternativ från våra leverantörer som passar dessa fastigheter där ofta rationalitet, funktion och säkerhet står i fokus. Elitfönster Original och Traryd Fönster är två populära val.

Gemensamt för denna fönstertyp är en robust trästomme med en aluminiumutsida som även ger mycket glasyta. Och på tal om glasyta, vill du verkligen maximera glasytan bör du kolla in Elitfönster Vision. Elit Vision krymper fönsterbågarna och gör det även möjligt att få samma glasyta i både fasta och öppningsbara fönster. Det finns även en mängd olika kulörer att välja på. Och hittar du inte rätt bland standardkulörerna kan du givetvis beställa din egen.

Äldre hus kräver ofta en annan typ av fönster som på ett bättre sätt tar hänsyn till husets estetik och arkitektur. Här finns Elitfönster Retro som ett bra alternativ. Elitfönster Retro passar bra för dig som vill uppgradera från gamla kopplade fönster. Med Elitfönster Retro kan du få ett klassiskt utseende i allmogestil med sidhängda 3-glas isolerrutor och profilerade invändiga detaljer i trä samt aluminiumklädd utsida. Elitfönster Retro har också riktiga spröjs, aluminiumklädd, fingerskarvad svensk furustomme, beslag i gammaldags stil och invändiga profilerade trädetaljer med en nostalgisk känsla. Lättskötta och välisolerade med ett U-värde på 1,2 och ned till 0,9 med tillval.

SP Fönster Balans är också ett bra alternativ. Här finns möjlighet till robusta sidohängda fönster med fantastisk prestanda. Till detta fönster kan du antingen välja vanliga handtag eller klassiska fönsterhakar.

Boka din tid direkt online

Boka tid för hembesök eller tid i vår utställning med en av våra fönsterspecialister. Där kan du se vilket typ av fönster som passar ert hus bäst.
Hittar du ingen tid som passar? – Maila, eller ring oss direkt på 031-12 47 30.

Vill du hellre bli uppringd?

  • Dra filer hit eller
    Max filstorlek: 256 MB.