Hur ska jag putsa mina fönster?

Hur putsar man fönster utan ränder?

Hur putsar man fönster utan ränder?

Att putsa fönster utan ränder behöver faktiskt inte vara så svårt. Fönsterputsarproffs brukar oftast rekommendera några droppar diskmedel snarare än fönsterputsmedel.

Sedan är det givetvis viktigt att ha en bra fönsterskrapa (gärna ny). Och använd absolut inte en redan använd duschskrapa eller liknande. Minsta lilla jack i torkarbladet och du ökar chansen för att ränder skall uppstå.

Och för att verkligen vara på den säkra sidan – använd helst inte hushållspapper utan istället en luddfri gammal handduk eller tygtrasa när du torkar.

Hur tvättar man utåtgående fönster?

De flesta utåtgående fönster är idag enkla att tvätta då de oftast är designade så att utsidan vänds inåt vid öppnande.

Det vanligaste fönstret som vi på Hantverkarhuset säljer är med vridhängd öppning, t.ex. Elitfönster Original. Beslaget på detta fönster gör det möjligt att helt och hållet vrida runt fönstret så att det går att putsa från insidan.

SP-Fönster och Traryd erbjuder även sidswing-funktion vilket gör det möjligt att även vända runt sidohängda fönster för putsning.

Hur tvättar man ett takfönster?

I och med fönstrets utsatta läge rekommenderar vi alltid självrengörande glas på takfönster. Det gör att smuts och salt lättare rinner av fönstret när det regnar.

Velux erbjuder Easy-to-Clean beläggning som minimerar behovet av rengöring av utsidan och ger dig en klarare utsikt när det regnar-

På Velux takfönster görs nästan alla modeller öppningsbara med pivåfunktion för att man enkelt skall komma åt att putsa från insidan.

Fönsterbyte

Vill du göra lite mer än bara putsa dina fönster så hjälper vi dig med allt från val av fönster till montering.

Kontakta oss