om Hantverkarhuset

Vår idé – det skall vara enkelt att köpa fönster och dörrar

Det skall vara enkelt att köpa fönster och dörrar. Hos oss kan du därför köpa fönster och dörrar både med montering eller utan montering, du väljer själv hur du vill göra.

Vi är oberoende och samarbetar därför med flera ledande nordiska leverantörer såsom Elitfönster, Diplomatdörrar, SP-Fönster, Traryd, Velux, Hajom, Snickarper, Westcoast Windows, RM-Fönster och Nordan. Det gör att vi verkligen kan utgå från just dina behov. Vi levererar idag fönster till kunder över hela Sverige med bas i Göteborg. Sedan 2020 erbjuder vi även heltäckande monteringstjänster i Jönköping och Stockholm.

Oavsett om du är privatperson, representerar en bostadsrättförening eller kommersiell fastighetsägare så hjälper vi dig hela vägen till ett tryggt fönsterbyte.

Hantverkarhuset är sedan många år delägare i Sveriges största bygghandelskoncern, Mestergruppen Sverige AB som äger varumärkena XL-Bygg och Bolist. Hantverkarhuset är även medlemmar i Byggföretagen, Svensk Handel och diplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Historien om Hantverkarhuset

Hantverkarhuset hette tidigare Kungsstens Byggvaruhus AB och har drivits framgångsrikt i flera år. Redan 1953 byggdes nuvarande lokaler i Kungsstens Industriområde i Göteborg. Byggvaruhuset var då Göteborgs första byggvaruhandel med ”drive-in brädgård” för både privatpersoner och företag.

1990 tog Bogöran Björkman över rörelsen med fokus på traditionell försäljning av byggmaterial men började då även erbjuda monteringstjänster för dörrar och fönster.

2017 bytte verksamheten namn till Hantverkarhuset för att ytterligare tydliggöra skiftet från traditionellt byggvaruhus till en verksamhet där det är lika självklart att köpa tjänster som produkter.

Sedan 2019 drivs verksamheten vidare av Bogörans två söner, Adam och Robin. 2020 öppnade Hantverkarhuset även showroom och verksamhet i Jönköping och finns sedan en tid tillbaka även i Stockholm.

Nordens ledande bygghandelskoncern

Bolist logga

Vi är sedan många år delägare i Bolist AB.

1953-2018

Hantverkarhuset – Funnits på samma plats i 65 år.