Spara energi med nya fönster

Det finns många anledningar till att byta fönster, det ger huset identitet och är en viktig del i dess utseende, men det har också praktiska födelar. Till exempel är nya fönster mer energieffektiva än gamla fönster.

Uppemot 35 procent av energiförlusterna från en fastighet sker via fönstren. För en genomsnittsvilla i Göteborg handlar det om minst 2990 kilowattimmar energi som kan sparas om äldre tvåglasfönster byts ut mot fönster med U-värde på 1,2 eller lägre. Ju lägre U-värde desto mindre energi släpper fönstret igenom. Äldre hus har oftast fönster med högre U-värde än många hus med nyare fönster. Att byta till nya energieffektiva fönster innebär bättre funktion och boendekomfort samt rejäla besparingar. med upp till 250 kronor per år för varje kvadratmeter fönster som byts ut. Minskade värmeförluster minskar också påverkan på miljön.

Vid större fönsterbyten kan det var bra att låta göra en energibalansräkning för att undersöka vilka besparingsmöjligheter det finns med bättre isolerade fönster. Är ni nyfikna på att se hur ett fönsterbyte med nya fönster från Elitfönster kan påverka er energiförbrukning? Kolla in deras Energiräknare

Just nu har vi dessutom kampanj på Elitfönster Original med standard u-värde 1,1 samt Elitfönster Comfort Edition och Elitfönster Vision med u-värde 0,9. Vi har även kampanj på Traryd och SP-fönster som har upp till u-värde 0,9 på sina fönster – dessutom med möjlighet till Svanenmärkning.

Kontakta oss så berättar vi mer, eller boka ditt fönsterbyte direkt online.