Vad sparar du på att byta till energieffektiva fönster?

Det finns många anledningar till att byta fönster. Fönster ger huset identitet och är en viktig del i dess utseende och arkitektoniska stil – både på utsidan och insidan.

Röd villa på klippa. Blå himmel i bakgrunden

Att byta till nya energieffektiva fönster innebär också bättre funktion och boendekomfort samt rejäla besparingar med upp till 250 kronor per år för varje kvadratmeter fönster som byts ut. Minskade värmeförluster minskar också påverkan på miljön.

Uppemot 35 procent av energiförlusterna från en fastighet sker via fönstren. För en genomsnittsvilla i Göteborg handlar det om minst 2990 kilowattimmar energi som kan sparas om äldre tvåglasfönster byts ut mot fönster med U-värde på 1,2 eller lägre. U-värdet talar om hur god isolering ett fönster har, ju lägre värde desto bättre.

Vid större fönsterbyten kan det var bra att låta göra en energibalansräkning för att undersöka vilka besparingsmöjligheter det finns med bättre isolerade fönster.

Vi på Hantverkarhuset samarbetar med ett stort urval av marknadens ledande leverantörer för att ge dig möjligheten att välja det fönster som passar bäst för just dina behov.

Just nu har vi kampanj på Elitfönsters Original fönster med ett standard U-värde på 1,1.

Läs mer om Elitfönster